Hvad kan glycerin bruges til?

Hvad kan glycerin bruges til?

Glycerin går også under betegnelserne glycerol og propantriol. Et af disse ord er du sikkert ofte stødt på, når du kigger bag på dine cremer eller din shampoo. Men måske har du undret dig over, hvad glycerin egentlig er, og hvorfor det er særlig godt i kosmetikprodukter. I dette lille indlæg skal det handle om glycerin, så følg godt med. 

Lad os begynde med at få afklaret, hvad glycerin egentlig er for noget. Glycerin er en sukkeralkohol, som er udvundet af vegetabilske fedtstoffer. Det er en farvefri og lugtfri væske, som er meget tyktflydende ved stuetemperatur – nærmest sirupsagtig. 

Glycerins primære egenskab er, at den er blødgørende og fugtighedsbevarende. Disse egenskaber gør, at glycerin egner sig sig særlig godt i kosmetiske produkter som shampoo, balsam, creme, lotion, salve og skintonic. Glycerin anvendes som en del af vandbasen. 

Udover at glycerin er populært i kosmetiske produkter, kan du også anvende glycerin i hjemmet til husholdningsgøremål. Har du spildt kaffe, te eller rødvin, så er glycerin yderst effektivt til at fjerne pletterne, da det opløser garvesyren. Det, du skal gøre, er at gennemvæde pletten med glycerin, lade det virke i 12 timer og derefter fjerne pletten med vand og sæbe. 

Du kan også anvende glycerin til at blødgøre dit tøj, hvis det for eksempel kradser. Tilsæt to tsk. glycerin til den sidste skylning, så skulle tøjet blive dejlig blødt og lækkert. 

Det skulle også være godt at vride sin støvklud op i to liter vand tilsat en spsk. glycerin. Det siges, at støvet binder sig bedre til kluden efter såden en skylning. 

Glycerin bruges også i produktion af mad- og drikkevarer. Det hjælper med at holde på fugtigheden og det kan hjælpe med at forlænge fødevarernes holdbarhed. Derudover er glycerin en basis i fremstillingen af kunstharpikser og nitroglycerin til lak og maling. 

Glycerin har altså utrolig mange egenskaber og kan bruges til lidt af hvert. På denne hjemmeside kan du finde glycerin samt et stort udvalg af mange andre spændende produkter.