Firmafrugt - for medarbejdernes sundhed og trivsel

Firmafrugt – for medarbejdernes sundhed og trivsel

I de fleste virksomheder er det et hit, hvis ledelsen synliggør deres interesse for medarbejdernes ve og vel. Rigtig mange arbejdspladser sørger for, at deres ansatte har de mest optimale forhold på arbejdspladsen, herunder sunde og motiverende arbejdsvilkår på kontoret, lækre og sunde frokostordninger samt adgang til fitnesscentre med rabat. Sådanne tiltag er ikke alene medvirkende til, at de ansatte i virksomheden opmuntres til en sundere livsstil – det løfter også arbejdsmoralen, idet medarbejderne føler, at der fra arbejdsgivers side tages vare på deres sundhed og helbred.

Frisk frugt – et sundt alternativ til slik og kage

I den virksomhed, hvor jeg arbejder som facility manager, har vi valgt at tage et afgørende skridt for at sikre medarbejdernes sundhed. Vi har fjernet sodavandsautomaten fra kantinen og opfordret medarbejderne til at skære ned på alt det guf, som førhen var at finde i slikskabene rundt omkring på de enkelte afdelinger.

I stedet for har vi indført frugtkurve med frisk frugt, som er frit tilgængeligt for medarbejderne hele dagen. Målet er at få medarbejderne til at træffe det sunde valg og nappe sig en banan, et æble, en pære eller en appelsin i stedet for usundt slik og sodavand, når sukkertrangen melder sig – hvilket især sker ud på de sene eftermiddagstimer.

Frugtcompagniet – frisk frugt til tiden og til døren

Jeg valgte – på en kollegas opfordring – at alliere mig med den danske leverandør af firmafrugt Frugtcompagniet. Dette har jeg ikke siden fortrudt. Med Frugtcompagniet bestemmer jeg selv hyppigheden af – og størrelsen på – mine frugtleverancer. Den friske og appetitlige frugt ankommer til døren om morgenen til den aftalte tid. Min eneste opgave er at fordele frugten i kurve på kontorerne og samle kurvene ind igen ved fyraftenstid. Og jeg kan se på de tomme kurve, at vores firmafrugtordning med http://www.frugtcompagniet.dk/ er en stor succes!