Den røde drik fra Sydafrika

Den røde drik fra Sydafrika

Det må være noget helt universelt det at drikke varme drikke. Der findes i hvert fald næppe det område af verden, hvor det ikke er blevet brugt. En kombination af god smag og en naturlig måde at sikre, at vandet ikke er fyldt med en masse dårligdomme, det er nok årsagen til det, men den dag i dag nyder de fleste af os noget varmt, selv på en varm sommerdag.

Jeg har fundet noget helt nyt

Ja det er nyt for mig, men næppe for sydafrikanerne. De har nemlig drukket rooibos i rigtig mange år, for det er en varm drik, der laves af en plante, der gror naturligt her og ingen andre steder i verden.

Den er heldigvis kommet langt nordpå, så jeg har også rig mulighed for at nyde den til fulde. Farven alene vil også give dig lyst til at prøve, også hvis du normalt ikke er til te. Det er nemlig ikke en klassisk te, men den kaldes det bare. Det er også et godt og passende navn til alle de varme drikke.

Jeg køber rooibos te på nettet. Her har jeg fundet en kvalitet, der er helt fantastisk, hvor ikke kun farven er smuk, men smagen ligeså.

Prøv en lille bid af noget eksotisk

Det gode ved rooibos te er, at den ikke er som almindelig te. Er det sidste ikke lige dig, så vil dette helt sikkert være det. Den røde farve og den fulde smag er noget helt specielt. Der skal ikke meget til, før du ligesom jeg vil finde ud af, hvorfor det er blevet drukket lokalt i alle disse år.

Det er også det, som jeg nyder ved, at verden bliver mindre. Det er muligheden for at opleve alt det, der blive spist og drukket i andre lande, for jeg når næppe at rejse til dem alle og dermed få mulighed for at smage det hele.